Na vrsti je pokalni četrtfinale

Nova Gorica, 02.04.2024

April se bo začel udarno. Že nekaj dni po najvišji ligaški zmagi sezone se bo Gorica borila v sklopu četrtfinala Pokala Pivovarna Union. V Novo Gorico prihajajo Radomlje, tekma se prične ob 17. uri.

Radomlje trenutno zasedajo zadnje mesto na prvoligaški tabeli. S 6 zmagami, 6 remiji in 16 porazi imajo na svojem računu 24 točk, le 2 točki zaostajajo za devetim Aluminijem, 5 pa za Rogaško in Domžalami.

Letošnjo pokalno pot so Mlinarji pričeli z gostujočo zmago proti Fužinarju (2:0) v šestnajstini finala, nadaljevali pa s presenetljivo zmago na gostovanju pri Mariboru (2:1), žreb je določil, da bodo v okviru četrtfinala odpotovali v Novo Gorico. 

V pokalnem tekmovanju sta Gorica in Radomlje odigrala le eno tekmo - 11. septembra leta 2019 je bilo v 2. krogu takratne izvedbe pokala 3:2 za Radomlje. V vseh tekmovanjih sta doslej nasprotnika skupno odigrala 14 tekem, večina zmag (6) je bila na strani Gorice (Radomlje so slavile 4-krat, ravno tako 4-krat na medsebojnih obračunih ni bilo zmagovalca).

Zadnja zmaga Gorice nad Radomljami sega v 13. krog drugoligaškega tekmovalnega obdobja 2019/20, ko je bilo v Novi Gorici 2:1 - za zmago po preobratu sta v drugem polčasu poskrbela Bede Amarachi Osuji in Luka Volarič.

Tokratna tekma se v Novi Gorici prične ob 17. uri. Glavni sodnik bo Aleksandar Matković, stranska Uroš Benc in Žiga Šumer, četrti sodnik bo Alen Borošak, delegat pa Stojan Bole. 

Če vas pot ne ponese na stadion, si obračun lahko ogledate v neposrednem prenosu na programu Sportklub 1. Vseeno pa vas pozivamo, da se odpravite na stadion in glasno podprete plavo-bele, ki v zadnjem času nizajo fantastične predstave. Četa Mirana Srebrniča je neporažena že na zadnjih 9 zaporednih tekmah v vseh tekmovanjih!