Najvišja zmaga sezone

Nova Gorica, 30.03.2024

Gorica je v 23. krogu 2. SNL na gostovanju ugnala Bistrico z visokih 5:1. To je najvišja zmaga varovancev Mirana Srebrniča v aktualni sezoni.

Tekmo so sicer bolje odprli motivirani domačini, ki pa resnega strela v okvir vrat Dennisa Zerialija niso sprožili. Kmalu je Gorica znala vzpostaviti ravnovesje in prišla do nekaj poizkusov, dvakrat je z volejem z roba kazenskega prostora meril Dragan Brkić, enkrat meril točno v nasprotnikovega vratarja, drugič visoko čez gol.

Do vodilnega zadetka so ''plavi'' prišli v 31. minuti. Baruca je lepo preigraval in iz težkega položaja žogo poslal pred vrata. Predložek se je prelevil v zahrbten strel, ki ga domači vratar ni uspel ustaviti. Še več, žoga se je od prečke odbila točno na nogo Harisu Kadriću, ki mu z dveh metrov ni bilo težko žoge poslati v prazno mrežo za uradni prvenec v dresu z goriškim grbom.

Gorica je nato napadala. imela kar nekaj obetavnih akcij, tudi iz protinapadov, a se mreža domačih ni zatresla vse do 42. minute. Lepo akcijo je začel Tilen Vendramin, z globinsko podajo našel Harisa Kadrića, ki je asistiral Luki Marjancu, slednji se je s prvim dotikom izjemno otresel pritiska, z drugim pa neubranljivo zadel za podvojitev prednosti.

Ko smo že mislili, da se bo polčas končal z lepo razliko, pa je prišla napaka v obrambi, s pomočjo katere so Bistričani prišli do najstrožje kazni. V zadnji minuti rednega dela jo je izkoristil Nenad Adžibaba. 

V drugem polčasu smo pričakovali nalet domačih, a videli vse prej kot to. Gorica je v nadaljevanje vstopila zelo odgovorno in zbrano ter ničesar ni prepustila naključju. Tako je Luka Baruca najprej malo povadil prosti strel (prvega je poslal za las mimo), preden je v 74. minuti dosegel zadetek, ki bo kandidiral za enega najlepših golov sezone. Čez nekaj minut je bil z najstrožje kazni, ki jo je sam priigral, natančen še Dragan Brkić, tudi zanj je bil to uradni prvenec v ''plavem'' dresu.

Za piko na i pa še miniatura mladega dragulja Maja Blažiča. Najprej je prejel podajo Sebastiana Lesjaka, nakazal strel in nato tudi sprožil, žoga je neubranljivo zadela sam spodnji levi kot domačega gola. Končalo se je s 5:1 za Gorico.

Prvi teden aprila nas čakata kar dva izziva - najprej pokalni proti Radomljam (sreda, ob 17. uri), nato še ligaški proti ljubljanski Iliriji (nedelja, ob 20. uri).