V Novo Gorico se seli Luka Pihler

Nova Gorica, 15.06.2024

Po odhodu Luke Baruce v Domžale je bilo treba takoj dopolniti vrzel, ki je nastala v vezni liniji. Zapolnil jo bo Luka Pihler, ki se v Novo Gorico seli iz Beltincev.

Gre za 26-letnega levonogega ofenzivnega vezista, ki lahko zaigra tudi na krilnem položaju. Nogometno se je izobrazil pri Domžalah, nastopal pa je tudi za Krško, Tromejnik, Odrance in nazadnje za Beltince.

S štirimi zadetki in desetimi asistencami je v lanski sezoni veljal za enega vidnejših posameznikov ''Žutih'' in enega najboljših igralcev slovenske drugoligaške konkurence. S kar precej njegove pomoči so Beltinci skoraj do zadnjega kroga verjeli v preboj v prvo ligo, na koncu pa končali na visokem tretjem mestu.

Športni direktor Zoran Ljubinković: ''Zelo nas veseli, da smo dosegli dogovor z igralcem, ki premore veliko mero kvalitete. Luka je profil vezista, ki lahko pokriva več pozicij v različnih sistemih igre. Ima posebne tehnične in taktične značilnosti, zelo je nogometno inteligenten, hiter, s svojim pregledom nad igro in občutkom za prostor pa zna najti ustrezne rešitve. S svojim postavljanjem v obrambni in napadalni fazi v igro vnaša stabilnost. Premore tudi vodstvene sposobnosti, za kar je kriva njegova zmagovalna miselnost. Menim, da nam prihod igralca takšnega kova prinaša izkušnje, več kvalitete in s tem dodano vrednost.''

Luka, dobrodošel in srečno!