Sezono nadaljujemo v Kranju

Nova Gorica, 15.08.2024

V 2. krogu letošnje izvedbe 2. slovenske nogometne lige nas čaka izjemno zahtevno gostovanje. Že v petek, 16. avgusta, plavo-beli odhajamo v Kranj.

Domači Triglav ne skriva ambicij po vrnitvi v prvo ligo. Temu primerno se je poleti tudi okrepil: Gal Puconja je prišel iz ljubljanskega Brava, Mateo Cipi iz Bilj, Jakob Cukjati iz Dekanov, Jaka Kasnik iz Doba, Tvrtko Buljan iz Solina, Toni Vinogradac je lani igral za Rogaško, bržčas največji okrepitvi pa predstavljata slovenski nogometni sceni zelo poznani napadalec Luka Šušnjara in zdaj že nekdanji vezist Brinja Grosuplja Lan Piskule. 

Kranjčani so tudi zelo dobro oddelali pripravljalno obdobje. Začeli so z zmago proti srbskemu prvoligašu Čukaričkemu (3:2), nadaljevali s porazom proti hrvaški Gorici (0:3), nato so visoko ugnali madžarski Budafoki (5:1), zaključili pa s tremi zaporednimi neodločenimi rezultati z 1:1 proti Rijeki, romunski Unirei Albi Iulii in savdskemu Al Taawonu.  

Prvenstvo so začeli nekoliko slabše od pričakovanj: na gostovanju v Ljubljani so proti domači Iliriji že izgubljali z 2:0, vendar na koncu uspeli izvleči remi 2:2. 

Kar se tiče medsebojnih tekem, sta jih Gorica in Triglav največ odigrala v 1. slovenski nogometni ligi, v sklopu druge pa smo gledali 4 obračune: dvakrat je slavila Gorica, enkrat Triglav, enkrat pa se je tekma končala brez zmagovalca - in to ravno na zadnji medsebojni tekmi v novogoriškem Športnem parku (25. krog, sezona 2023/24), ko sta mreži mirovali (0:0).

Zadnja zmaga Gorice nad orli sega v 10. krog prejšnje sezone (24. september 2023), ko je bilo v Kranju 3:0 za plavo-bele - mrežo domačih je načel Darius Jalinous, kasneje pa je dva zadetka prispeval Luka Vekić.

Tokratna tekma se v Kranju v petek začenja ob 17.45. Glavni sodnik bo Denis Halilović, pomagala mu bosta Veljko Mijatović in Andrej Boškić, delegat bo Jakob Narobe. Tekmo si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na programu Sportklub 1.