Derbi enajstega kroga v Novi Gorici

Nova Gorica, 19.10.2024

Gorica bo v nedeljo, 20. oktobra, doma odigrala derbi 11. kroga 2. SNL 2024/25 proti Aluminiju iz Kidričevega.

Tekma bo posebna iz več razlogov. Prvič, sanacija glavnega (travnatega) igrišča ni še povsem zaključena, a s strani novogoriškega Javnega zavoda za šport je prišla zelena luč, da lahko prvič po 28. avgustu obračun odigramo pred velikimi tribunami novogoriškega Športnega parka.

Drugič, že svojo 33. svečko bodo na tekmi vpihnili naši najzvestejši navijači - ultras skupina Terror Boys Nova Gorica, ki nas tako že več kot tri desetletja zvesto in glasno bodri tako doma kot na gostovanju. Ob tej priložnosti Boysi pripravljajo pravi navijaški spektakel, ki se ga ne splača zamuditi. 

In tretjič, kot že rečeno, gre za derbi 11. kroga med trenutno prvo in drugo uvrščeno ekipo prvenstvene razpredelnice. Aluminij zgolj 2 točki zaostaja za Gorico, v prvi tretjini ligaške sezone pa je zbral 7 zmag, 1 remi in 2 poraza. Dal je 17 zadetkov, prejel pa 11. Najboljši strelec Šumarjev je Jaka Domjan, ki je dosegel 5 golov (ravno toliko, kot najboljša strelca Gorice Luka Bulatović in Adriano Bloudek).

Ob tem je treba poudariti, da se je Triglav z včerajšnjo zmago na vodilnem mestu izenačil z Gorico (oba imata pred jutrišnjim obračunom v Novi Gorici 24 točk), a jasno - s tekmo več. 

Gorica in Aluminij sta veljala za redna tekmeca na prvoligaškem odru, a zanimivo, v drugi ligi se nista pomerila še niti enkrat. Zadnji spomin na tekmo s Kidričani je zelo boleč, saj so nas v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev prve lige za sezono 2023/24 izločili z najvišjega odra slovenskega nogometa.

Tokratna tekma se v novogoriškem Športnem parku v nedeljo, 20. oktobra, prične ob 19.30, vrata stadiona se odprejo uro pred samim obračunom. Cena vstopnic bo 10 evrov za odrasle in 5 evrov za otroke do 18. leta starosti. 

Pravico bo delil David Šmajc ob pomoči Gorana Mikače in Luke Krsnika, vloga delegata pripada Sandiju Kranjecu. Tekmo si bo moč ogledati tudi na enem izmed programov športne televizije Sportklub. 

SE VIDIMO NA STADIONU! 

#NašeMestoNašPonos