FINALE, PRIHAJAMO!

Nova Gorica, 24.04.2024

Piše se zgodovina! Gorica bo kot aktualni drugoligaš zaigrala v velikem finalu slovenskega pokalnega tekmovanja. Beltinci so padli po loteriji enajstmetrovk.

Gorica je bila tekom srečanja boljši nasprotnik in nizala priložnost za priložnostjo, tudi Prekmurci pa so občasno pokazali zobe. V 43. minuti je sledil šok, ko so gostje prek Gašperja Černeta povedli. V drugem polčasu je Gorica ponovno nastopila odločno, v 59. minuti pa prišla do izenačujočega zadetka. Med strelci se je znašel Haris Kadrić. Kljub novim lepim priložnostim je bilo ob koncu rednega dela 1:1. 

Tudi po dveh podaljških se rezultat ni spremenil. Pri enajstmetrovkah so Goričani ohranili mirno kri in z zmago razveselili približno 2000 glavo množico, ki je v novogoriškem Športnem parku ustvarila vzdušje, ki ga stadion dolgo ne pomni.

V petih serijah so bili uspešni vsi: Luka Baruca, Sebastian Lesjak, Kalani Almeida, Boris Krstić in Luka Marjanac. V tretji seriji je beltinški igralec Jan Bruno Kralj ciljal čez gol.

Darko Hrka: ''Občutki so izjemni, prisotnih je veliko raznih emocij, od solz do vsega. Mislim, da smo si čez celo srečanje to zaslužili. Lahko bi že v 90 minutah odločili tekmo, ampak žal ni šla žoga v gol in smo dočakali enajstmetrovke, pri katerih je bila sreča na naši strani.''

Miran Srebrnič: ''Fantje so dali res vse od sebe, tekma je bila pa točno tako, kot smo pričakovali - mi smo bili za odtenek boljši, imeli več priložnosti, je bila pa težka tekma. Beltinci so dobra ekipa z dobrim trenerjem. Tekmo smo izgubljali, ampak ob polčasu smo ohranili mirno glavo. Fantom sem rekel, da moramo dati vse od sebe, da ne izgubimo organizacije v igri.''

V velikem finalu se bomo za lovoriko zaigrali v petek, 24. maja.