Čas je za veliki derbi

Nova Gorica, 27.04.2024

V nedeljo zvečer se bo čas na Goriškem ustavil. Čas je za veliki severnoprimorski derbi.

Tokratni nasprotnik - Primorje Ajdovščina - nam močno diha za ovratnik. Kljub temu, da je na četrtem mestu, pa le točko zaostaja za nami. Zbranih ima 14 zmag, 8 remijev in 4 poraze, kar znese 50 točk. 

Ajdovci so prav tako v zelo dobri formi. Nazadnje so izgubili v 21. krogu, ko so na gostovanju v Lendavi morali priznati premoč domači Nafti z 2:0. Od takrat so zbrali 3 zmage (vse doma) in 2 neodločena izida (oba v gosteh). 

Na medsebojnih srečanjih, če štejemo še bogato zgodovino spopadov v prvi ligi, je uspešnejša Gorica. Je pa Primorje slavilo na zadnji medsebojni tekmi - jeseni je bilo na ajdovskem Mestnem stadionu z minimalnih 1:0. Sedaj je prišel čas za maščevanje. 

Tokratni obračun se bo v novogoriškem Športnem parku pričel v nedeljo, ob 20. uri. Glavni sodnik bo Dejan Balažič, pomagala mu bosta Tomislav Pospeh in Goran Mikača, delegat bo Stojan Bole.

Tekmo si bo moč ogledati tudi v neposrednem prenosu na Sportklub 1. 

Vstopnice se bodo tokrat prodajale po standardni ceni: 10€ odrasli, 5€ otroci. Zaradi velikega zanimanja, ki narekuje veliko gnečo pred stadionom, vam priporočamo, da se na tekmo odpravite prej. Blagajna z vstopnicami se bo odprla že ob 18. uri. 

Za gostujoče navadne gledalce bomo odprli C tribuna, gostujoča navijaška skupina pa bo nastanjena na ''severni'' strani vzhodne tribune.