Pogled proti 75. obletnici

Nova Gorica, 22.09.2022

Po razmejitvi in nastanku mesta vrtnic po 2. svetovni vojni se je oktobra leta 1947 rodila ljubezen slehernega Novogoričana - društvo, ki si je vztrajno vtiralo pot proti enemu najuspešnejših nogometnih kolektivov v Republiki Sloveniji.

ND Gorica, sicer s prvotnim imenom Fiskulturno društvo Gorica in številnimi preimenovanju tekom zgodovine, je nastala z združitvijo treh nogometnih društev: Partizana iz Bilj, Adrie iz Mirna in nogometnega društva iz Šempetra.

Že od vsega začetka je nova ekipa nastopala v (danes prepoznavni) modro-beli kombinaciji, prvo tekmo pa odigrala 19. oktobra 1947. Že na samem začetku delovanja je Gorica nizala uspehe in nakazala, da bo v prihodnosti pomemben klub v slovenskem prostoru.

Napovedi so se tudi uresničile. 4 zvezdice iz slovenskega državnega prvenstva, 3 pokalna slavja in nekatere odmevne zmage v Evropi pričajo o velikem imenu, ki odmeva čez meje dežele na sončni strani Alp. 

Na tekmi proti Mariboru, 2. oktobra, bomo praznovali 75. obletnico delovanja. Da bi obeležili tri četrtine preživetega stoletja, smo opravili pogovore z akterji številnih plavo-belih uspehov, ki bodo objavljeni na naših družbenih omrežjih. 

ND Gorica, vse najboljše! Še na mnoga uspešna leta!